Soha nem volt titok, hogy a Mini elkészíti a 2011-es Detroiti Autószalonon bemutatott Paceman tanulmány sorozatgyártású változatát, amelynek a formáját korábban már levédték, épp ezért nem is nagyon kapta fel a sajtó a hírt, hogy alig álcázott prototípusokat tesztelnek. Ezért a BMW most saját maga adott közre néhány, az álcázott autót mutató fényképet.

Csak a hátsó részt borítja minimális mennyiségű tapéta, ami legjobb esetben is annyit jelent, hogy a tanulmánytól eltérő kialakítású, LED-es hátsó lámpákat kap majd a „kompakt kategória első prémium szabadidő-autó kupéja”. Nem mintha bárkinek szüksége lenne egy ilyenre, de hát manapság minden piaci rést igyekeznek lefedni egy-egy autóval a gyárak.

A Párizsi Autószalonra szabadul majd meg a pelenkától a Mini Paceman, de forgalmazása csak 2013-ban indul meg. A Mini formatervezői szerint az újdonság nem egyszerűen egy háromajtós Countryman, hiszen alacsonyabb a teteje, jobban emelkedik az övvonala, és jobban domborodnak a hátsó sárvédői is. A rend kedvéért a felszereltségek és a motorkínálat is egyforma  Countryman és a Paceman esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!