Úgy tűnik, a Fiat 500-asok után most a Peugeot márkára koncentrál a Carrozzeria Castagna nevű olasz vállalkozás, amely az 508 RXH átépítést követően most a 2008-as szabadidő-autót tette igazán különlegessé.

Meg az a tény, hogy ez most nem a karosszériaépítő cég saját reklámautója, hanem egy ügyfél megrendelésére készült. A Peugeot 2008 Castagna tulajdonosa Gioacchino Acampora, de azért a Peugeot olasz forgalmazója is támogatta a projektet, a milánói Bobino Club-ban megtartott bemutatót is utóbbi szervezte.

A külsőt a színválasztással alakították át, nem nyúltak a gyári formákhoz; a bordó-kék kombinációval így is sikerült feltűnővé tenni a járművet. Az utastérben még merészebb szín- illetve kárpitválasztással találkozunk, a műszerfalon bordó- és vajszínű alcantara kárpitot találunk, az ülések közepén lévő szövet mintája a nyolcvanas éveket idézi. A csomagtér padlója valódi fa borítást kapott a yachtokon megszokott stílusban.

Az összes belső kárpit olyan, aminek nem okoz gondot, ha mondjuk úszás után nedves testtel foglal helyet benne az ember, és persze arra is ügyeltek, hogy a fedélzeten lévő 6 légzsák továbbra is ellássa feladatát szükség esetén. Nem árulták el, mennyi pénzbe kerül a Peugeot 2008 átalakítása, de biztos nem volt olcsó a munka.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!