A Porsche Design új férfi illatkollekciójával a klasszikus férfi kiegészítőkből álló termékportfolióját kívánja bővíteni, amely többek között órákat, napszemüvegeket, bőröndöket és táskákat, sport- és divatkollekciókat, valamint elektronikai termékeket tartalmaz. Az illatsorozat fő terméke a háromféle variációban szereplő Eau de Toilette, amit borotválkozás utáni testápoló, borotválkozás utáni balzsam, sampon, tusfürdő és stick, illetve spray formájában két dezodor egészít ki.

A hideg fémes és a meleg, fát idéző stílust ötvöző új illat karakterét három erőteljes kontraszt jellemzi. Az első közvetlen kapcsolatot átható frissesség és hűvösség határozza meg, amely az „Arctical” nevű, kifejezetten az új férfiillat számára kifejlesztett illatanyag eredménye. Élességét az utána érzékelhető aromás mirtusz és borókaillat tompítja. A pikáns feketebors némi orosz korianderlevéllel és szibériai fenyővel további kontrasztot alkot a hideg, fémes hatással. Melegséget árasztó pacsuliolaj és fenyőbalzsam képezi a jeges karakter harmadik összetevőjét. Mindezeket finom tömjén árnyalat hangsúlyozza.

A férfiillatok üvegeit a Porsche Design tervezte, s gleccser-kék, fagyott üveghasábot formázva puritán architektúrájával tűnik ki. Az üveget csiszolt, majd feketére eloxált alumínium szegély védi. A frissességet és természetességet szimbolizáló kék szín az illat könnyedségét is kiemeli. A kerethez használt fekete alumínium szintén feszültséggel teli kontrasztot kelt. A Porsche Design ezzel hű maradt letisztult formai nyelvezetéhez.

Az üveg kialakítása funkciójához illeszkedik: sem fedéllel, sem pedig az összhatást megzavaró zárral nem rendelkezik. Ugyanez a puritán elv érvényesül az üveg doboza tekintetében is: egyszerű fekete karton hasáb, mindössze a név feliratával – „Porsche Design The Essence“