Az Egyesült Királyságban készített egy felmérést a Driving Standards Ügynökség arról, hogy az autóvezetést tanuló emberek hogy szerepelnek az autóvezetői vizsgákon.

Ezek szerint a nők 857 000, a férfiak 646 000 hibát vétettek a tavalyi teszteken. Mindkét nemről elmondható, hogy a legtöbb bukás annak volt köszönhető, hogy kereszteződésekben nem adtak elsőbbséget a tanulók, a második helyen a tükrök figyelemmel tartásának elhagyása áll a listán. A hölgyeknek a párhuzamos-tolatva parkolás, kormányzási hibák és elrontott kapcsolások okozták a legtöbb problémát, a férfiak gyakran hajtanak gyorsan, hagyják figyelmen kívül a jelzőlámpákat, táblákat. A szakértők szerint a férfiak bátorítására van-lenne szükség ahhoz, hogy a hölgyek jobb autóvezetők legyenek. Egy másik tanulmány szerint egyébként a már jogosítvánnyal rendelkező hölgyek biztonságosabban vezetnek a férfiaknál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!