Még 2010-ben mutatkozott be a Lamborghini Sesto Elemento elnevezésű tanulmányautója, amely olyan sok pozitív visszajelzést kapott, hogy az olaszok elhatározták, megvalósítják az autót.

Persze itt most nem nagyszériás gyártásra kell gondolni, épp csak 20 darab autót készítenek az igen vastag pénztárcával megáldott ügyfeleknek, hiszen darabját 1,5 millió euróért, azaz 435 millió forintért adják. Ennek ellenére nem érdemes most jelentkezni, az összest eladták előre.

Nagy meglepetés nem vár a jövőbeli tulajdonosokra, hiszen az utcai autó lényegében az utolsó szögletig megegyezik a tanulmánnyal. Fényezetlen a karbonból sütött karosszéria, a technika pedig a Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera-ból származik. Az 570 lóerőnek egy (szárazon) 999 kg tömegű autót kell mozgatnia, épp ezért lélegzetelállítóak a menetteljesítmények: a 100 km/órás sebességet 2,5 (!) másodperc alatt éri el a Sesto Elemento, végsebessége meghaladja a 320 km/órát.

Minden egyes autót egyébként a Lamborghini prototípus-építő műhelyében készítenek, és mindössze annyi lesz a különbség közöttük, hogy az ülés fix karbon vázára minden esetben a megrendelő testéhez igazított párnákat helyeznek el, az ülésállításra nem lesz lehetőség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért