Saját bevallásuk szerint a Honda formatervezői vidámabb és sportosabb megjelenést adtak a Honda Civic kupénak az új első lökhárítóval, ezen kívül még sűrűbb lett a hűtőrács mintázata, és lecserélték a fényszórókat is.

Hátul is minimális mértékben átalakult a lökhárító megjelenése, az alsó részt dobták fel néhány új éllel. Mindez annak köszönhető, hogy a fiatalok által kedvelt kupé változat jobban elkülönüljön az inkább a középkorúak által vásárolt lépcsős hátú változattól. Ennek érdekében az Si változaton még a korábbi generációnál már használt kétszínű alumínium felni is megjelenik.

Műszakilag is van újdonság, de csak a csúcs Si felszereltségen. Egyedüli erőforrásként maradt a 2,4 literes négyhengeres, amely az alapmodellben 201 lóerőt tud, de az Si modellnél a sportkipufogó miatt már 205 lóerőnek parancsol a sofőr jobb lába. A Honda Civic kupé felfüggesztésén és belsején semmit nem változtattak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!