Úgy tűnik, végre sikerül egy méltó autóval megkoronázni a Seat márka kínálatát, az átmárkázott korábbi A4-est követően most egy szabadidő-autóval próbálkoznak, ami rögtön a kínálat nagyöregjének számító Alhambra egyterűt is nyugdíjazza majd. Az idei év második felében kerül majd a szalonokba az Arona nevű kiskategóriás egyterű, és várhatóan ekkor, a Frankfurti Autószalonon ismerhetjük majd meg az újdonságot – a tanulmány stádiumon már túlvagyunk, a 2015-ben bemutatott 20V20 elnevezésű autóval.

Valamikor 2018-ban kerül majd a kereskedésekbe az 5- és 7 személyes utastérrel is választható középkategóriás szabadidő-autó, amely a Škoda Kodiaq/Volkswagen Tiguan Allspace testvérmodellje lesz, és utóbbival közös gyártósoron készül majd Wolfsburgban. A Škodának most épp az a baja, hogy nem tud elég autót gyártani Kvasiny-ben, ezért döntöttek a németországi gyártás mellett. Az új szabadidő-autók mellett várható még egy igazán forró Leon Cupra is, több mint 300 lóerős teljesítménnyel, összkerékhajtással és a Cup versenyautó stílusában kiszélesített ötajtós karosszériával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!