A Google nagy hangsúlyt fektet az autós felhasználók igényeinek kielégítésére, folyamatosan jelentik be az újabb funkciókat. Év elején a navigációs cél helyszínén a parkolás helyzetéről szóló tájékoztatást, a közösségi autózást biztosító szolgáltatók integrációját jelentették be, valamint, hogy ezentúl a navigációs útvonalakat is bővíthetjük “extra” megállókkal, és kezelhetőek kedvenc helyek különböző listákban. Március elején adtak hírt róla, hogy a Maps alkalmazásban ezentúl majd tárolhatjuk a parkolásunk pontos helyszínét és időpontját is.

A közeljövőben pedig elérhetővé válik a valós idejű helyzetmegosztás Android és iOS alkalmazásból. A menüben megjelenő új linken tudjuk majd megadni, hogy kivel vagy kikkel és milyen időtartamra szeretnénk megosztani pozíciónkat.

A koordináták nem csak az alkalmazásokban, hanem webes felületen is követhetőek lesznek, akár navigáció közben is. Ezáltal az útvonalunk és az Érkezésük Várható Ideje (a Waze alkalmazásban csak “ÉVI”) is nyomon követhető lesz. Hogy pontosan mikortól lesz elérhető ez a funkció még nem publikus.