Az egész azzal kezdődött, hogy a Nismo tuningcég alkalmazottjai minden felesleges dolgot – azaz a mászerfal kivételével mindent – kidobtak az utastérből, és egy masszív bukókerettel örvendeztetik meg helyette a sofőrt.

Ezek után a Nissan 370Z Nismo RC névre keresztelt alkotás tömege 1339 kg-ra csökken. A technikát is felkészítik az extra igénybevételre, sportkipufogó, könnyebb lendkerék, nagy teherbírású kuplung, átprogramozott motorvezérlés, váltó- és differenciálmű-olaj hűtők gondoskodnak a megbízható és gyors működésről verseny körülmények között.

A 3,7 literes, szívó V6-os erőforrás teljesítménye a módosításoknak köszönhetően 355 lóerőre emelkedik, maximális nyomatéka 376 Nm. A bukókeret mellett hat pontos biztonsági öv és tűzoltó-rendszer is óvja a pilóta testi épségét.

A járművel a Fia GT4 szabályok szerinti sorozatokban, a World Challenge GTS és némi átalakítással a Grand Am Continental Tire Challenge GS sorozatban (Észak Amerika) lehet indulni. A Nissan 370Z Nismo RC versenyautó árát csak komoly érdeklődőknek árulják el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!