A kelet-kínai Weihai városában tartott egy bevetésről épp vissza a rendőrkapitányságra a csapatszállító jármű, amelyet a 35 éves Park He vezetett, amikor egy, a forgalommal szemben közlekedő autóval szembesült.

Nem volt más választása a fiatal rendőrnek, mint kitérni annak útjából, és ő valamiért a bal oldalra kormányzást választotta – talán azt hitte, hogy az út melletti lekövezett rész egy parkoló. Azonban nem volt ilyen szerencséje, hiszen az egy, sokkal lejjebb lévő utcában álló háznak a teteje volt, amelyen nem tudott megállni. A párkányon akkora tempóval esett át, hogy a szemben álló házba belefúródott a kisbusz orra, amely három emelet magasságban az alsó utca fölött állapodott meg. Senki nem sérült meg a balesetben, a kisbuszt daruval kellett leemelni a házakról, ami nem volt egyszerű a darus szerint, mert elég jól beékelődött a jármű. Mivel balesetet került el – erre szemtanúk is vannak – nem részesül semmilyen büntetésben Park He közrendőr, de a kapitány szerint mielőtt még egyszer rábíznak egy kisbuszt, vezetéstechnikai képzésen vesz majd részt kollégájuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!