Dél-Amerikából érkeztek az első információk, mármint számítógépes grafikák a Renault új lépcsős hátú kisautójáról, mégsem itt, hanem Törökországban mutatták be a Taliant névre keresztelt típust. Az autó ugyanúgy a CMF-B építőkészletet használja, mint például a Dacia Sandero/Logan, de azoktól eltérő az orr és a far megjelenése, igaz, a Renault márkajellegzetességnek számító patkó alakú menetfényeket már nem kapja meg – olcsóautóról van szó, ahol lehet, spórolni kell.

A beltérről még nincs hivatalos fénykép, de a korábbi grafikák alapján épp csak a márkajelzést cserélik le a kormány közepén és egy-az-egyben a Daciában használt műszerfalat kapja a Taliant. A motorkínálatról még nincs információ, egyelőre még az se ismert, hogy tervezik-e a modell forgalmazását Európában, vagy csak Törökországban és a Közel-Keleten terjesztik a majd a típust – ez nagyban befolyásolja a motorpalettát.

A hírek szerint egyébként a Renault Taliantból készülő Lada kisautó váltja majd 2022/23 folyamán a Granta családot, de ez még korántsem biztos, még az is lehet, hogy az orosz márka teljesen saját orr- és farkialakítást kap majd ugyanezen a CMF-B alapon, amire a Dacia Sandero/Logan és a Renault Taliant felépül.