Pénteken késő este, a kaposvári Petőfi utcában állítottak meg egy furcsán közlekedő személyautót a rendőrök, a sofőr láthatóan zavart állapotban volt, és semmilyen okmány nem volt nála – számolt be az esetről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az autót slusszkulcs helyett a kormány alatti dróthalmazból indították el. Kiderült, hogy az autót vezető 25 éves helyi férfinek jogosítványa sem volt, s hogy az autót mindössze pár perccel az intézkedés előtt lopta el a Füredi utcából.

A sofőr a rendőröknek szó szerint azt mondta, „gondoltam, hogy elhozom az autóját és széthajtom, majd otthagyom valahol”. A férfi azt állította, hogy a gépkocsi egy ismerőse tulajdona, aki tartozik neki. A férfit végül a járőrök vérmintavételre is elvitték, mert felmerült a gyanú, hogy mindezt részegen sikerült összehoznia. A férfinak jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie, ugyanakkor ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, a vezetői engedély hiányáért szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztásáért pedig közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

Kulcsa nem volt hozzá Kulcsa nem volt hozzá

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!