Tizenöt százalékkal sikerült csökkenteni a Volkswagen Golf BlueMotion szabványos fogyasztását az elődhöz képest, a 3,2 l/100 km-es átlag azt jelenti, hogy egy tele tankkal, azaz 50 liter gázolajjal 1562 km-re képes eljutni az autó. Átlagos, évi 15 000 kilométeres futásteljesítmény esetén tehát elég tízszer tankolni. Elméletben. A gyakorlatban azért kicsit gyakrabban kell majd gázolajat vételezni.

Teljesen új fejlesztésű, EA288-as motorcsaládba tartozó 1,6-os TDI hajtja az autót, az ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó áttételezését megnyújtották, és természetesen van motorleállító. Teljes aerodinamikai csomagot is kapott a Bluemotion változat, 15 mm-rel lejjebb került a karosszéria, a különösen alacsony gördülési ellenállású abroncsoknál megemelték a keréknyomást.

Mivel hivatalosan még csak tanulmányról van szó, a Volkswagen nem adta meg a Golf BlueMotion teljesítményét, azt azonban elárulta, hogy a maximális nyomaték 250 Nm – 1500-2750 között. Trendline és Comfortline felszereltséggel lesz választható a takarékos változat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!