Már hosszú évek óta a BMW biztosítja a MotoGP versenysorozat biztonsági autóit, idén egy különleges autóval vezetik fel a motorkerékpáros mezőnyt. Egyfelől feketére váltott az alapszín, másfelől ott van a fedélzeten a vízbefecskendezés, ami nemsokára utcai autónál is elérhető lesz.

Azt nem árulták el, hogy a BMW M4-es kupé 3,0 literes turbómotorjánál hány lóerővel gyarapítja a ménest a vízbefecskendezés, amely már régóta létező tuningfogás, de ez lesz az első alkalom, hogy azt egyszerű extrafelszerelésként elérhetővé teszi majd egy autógyár. A kihegyezett turbómotornál különösen nagy lehet a teljesítmény- és fogyasztásbeli javulás, és manapság már megéri az erőfeszítést annak használata. A BMW M GmbH egyébként csak annyit mond, hogy hamarosan megkezdi egy vízbefecskendezéses modell sorozatgyártását, de azt nem árulták el, milyen típusról van szó – várhatóan nem a legfiatalabb, M3/M4 modellnél debütál majd a rendszer.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!