Moszkvában is rengeteg visszaélésre ad lehetőséget, hogy a parkolási rendet gyalogos ellenőrök próbálják betartatni. A városvezetés megelégelte a visszásságokat, és inkább gépesítette az ellenőrzést. Hamarosan megkezdi a járőrözést az első olyan autó, amelynek a tetejére szerelt kamerája képes leolvasni az út mindkét szélén parkoló autók rendszámát (legyen szó cirill vagy latin betűkről), felvételt is készít, és ha szabálytalan parkolást észlel, automatikusan postázza a büntetést.

Fellebbezésre van ugyan lehetőség, de nincs sok értelme, hiszen videofelvétel készül a szabálysértésről, amelyen még a Glonassz műholdas helymeghatározó által nyújtott pontos koordináta is szerepel majd. A parkolási rend betartását ellenőrző autók vezetőinek tilos lesz érintkeznie a járókelőkkel (az utastér is be lesz kamerázva), úgyhogy megvesztegetéssel nem lehet majd kibújni a büntetés megfizetése alól. Talán érdemes lenne Budapesten is elgondolkodni egy hasonló módszeren, talán akkor a futárok/pénzszállítók is leszoknak a tilosban parkolásról…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!