Három végzős hallgató a hebbali HKBK College of Engineering iskolából úgy döntött, diplomamunkaként egy a legújabb indiai szabályoknak megfelelő „négykerekű motorkerékpárt” készít – persze két évvel ezelőtt indult a munka, amikor még nem volt szó ilyesmiről.

Sanu Rahman (24), Syed Zeeshan (22) és Dyed Arif Ullah (23) a családtagjaik és barátaik segítségével készítették el SAZ névre keresztelt alkotásukat, amelynek a gyakorlati megvalósítását shivajinagari roncstelepek látogatásával hajtották végre. Karambolos Tata Nano-ból származik a karosszéria nagy része, az első ülést egy Daewoo Matizból mentették meg, erőforrásként pedig egy 150 köbcentis motorkerékpár-blokk szolgál.

Benzinnel vagy földgázzal is üzemeltethető a SAZ, előbbivel 2,9 l/100 km-nek megfelelő fogyasztást tud a kétszemélyes jármű, amely mindössze 107 centi széles. A prototípus alatt olyan felfüggesztés dolgozik, amelynek a segítségével ha nem is akkora mértékben, mint egy motorkerékpárnál, de dönthető a karosszéria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!