Két negyed évszázados jubileumot is ünnepel a Honda idén, a Fireblade motorkerékpár és a Civic Type R is huszonöt évvel ezelőtt jelent meg először a kínálatban. Egyedülálló módon emlékeznek meg a jeles eseményről a japánok, a Miimo elnevezésű önjáró fűnyírójukat alakították át.

Amíg a Miimo Fireblade esetén az átalakítás csak a grafikára és 45 LED-del működő hátsó lámpára korlátozódik, addig a Miimo Type R-nél alaposan átalakították az egész megjelenést. Elöl ott a nagy méretű koptató és a fényszórók (csak matrica), hatalmas méretű szárny koronázza meg az egészet, és a 40 LED-ből készített hátsó lámpák alatt diffúzor-utánzatot látunk, középen az autó jellegzetességével, a három kipufogócsővel.

A Honda mérnökei nem végeztek fércmunkát, hiszen az átalakítások ellenére a Miimo 520-as fűnyírók teljesen működőképesek maradtak, tehát nem nyúltak a lítium-ion technológiás technikához, a LED-es hátsó lámpák működését USB-s akkumulátorral valósították meg. Arról egyébként nincs hír, hogy a Miimo Fireblade vagy a Miimo Type R megvásárolható lesz-e.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!