1962-ben mutatkozott be az MGB roadster, amely aztán túlélte a brit autóipar legnagyobb válságait is, mígnem Margaret Thatcher személyesen le nem állította a sorozatgyártást 1980. október 23-án. Az utolsó példány most méltó helyére, egy múzeumba került.

A Gaydon Heritage Motor Center tulajdonában lévő autót az Abingdon County Hall Museum-ban állították ki, a 17. században épült kiállítótér azonban szokatlan megoldásokat kívánt. Arra nem volt elég hely, hogy a folyosókon vigyék a kiszemelt helyére az autót, ezért szereztek egy emelődarut, és a hatalmas méretű ablakon át juttatták az épület belsejébe az autót.

A biztonság kedvéért darabjaira szedték az autót, hogy annak a lehető legkisebb legyen a tömege. Az egész akciót a British Motor Heritage nevű cég pénzelte, akik klasszikus brit autókhoz, így az az MGB-hez is kínálnak pótalkatrészeket – akár komplett karosszériát is. A cég szakemberei a termen belül összerakták az autót, amely szalonállapotban várja a látogatókat. Az autót egyébként határozatlan időre adták kölcsön a múzeumnak, azaz nem valószínű, hogy egyhamar kikerül onnan az utolsó MGB.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!