Még mindig igen gyorsan reagálnak a kínai formatervezők, ha arról van szó, hogy egy sikeres nyugati típust kell lemásolniuk. Például alig volt még idejük tanulmányozni a Porsche legújabb típusát, a Macan nevű szabadidő-autót, de az általa ihletett Zotye Z700-as autó már bemutatásra kész.

Mindössze annyi eltérés van a stuttgarti eredetihez képest, hogy nagyobb és sarkosabb az első lökhárító nagy részét elfoglaló légbeömlő, illetve a fényszóró nem ovális, hanem a frissítés utáni első generációs Cayenne lámpáját idézi.

A belső térnél már más példát követtek a Zotye tervezői, névleg a Tesláét, a Model S-hez nagyon hasló felépítésű lett a műszerfal azáltal, hogy élére állított hatalmas érintőképernyővel helyettesítették azt. A lemezek alatt egyébként a kínai gyártó legújabb fejlesztése rejtőzik, a T600-as szabadidő-autó, ami tanulmányként még az Audi Q5-öst idézte, de végül VW Touareg és Tiguan másolatként valósult meg. Annyiból legalább következetesek a kínaiak, hogy egy alapra egy konszern termékeit másolják.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!