A gyárak előszeretettel hanyagolják a kombi kisautót, hiszen inkább a kompakt kategória felé próbálják irányítani a tágas autóra vágyó ügyfeleket, de például a Skodának nagyon bejött ez a jármű. Olyannyira, hogy az új Fabia Combi érkezésével rögtön két ilyen jármű is lesz a kínálatban, hiszen nem szabad megfeledkezni a Rapid Spaceback-ről, amely ugyanezt egy kicsit sportosabb megjelenéssel adja elő.

Akinek pedig a szépségnél többet számít a praktikusság, annak ott a Fabia Combi, amely hagyományosabb kialakítású karosszériájával, nagy hátsó puttonyával kalaptartóig pakolva 530 liter csomagot képes befogadni. Ez ugyan 25 literrel több az előd tudásánál, de érdemes megjegyezni, hogy a hátsó ülés ledöntését (ülőlapot előre kell hajtani, majd a támlát ledönteni) követően 1395 literes a raktér maximális befogadóképessége, egy bizony 90 literrel kevesebb a korábbinál.

A rakfelület egyébként 91 centi széles, a ledöntött hátsó üléssel legfeljebb 1,55 méter hosszú tárgyakat lehet a karosszérián belül szállítani, a rakodóperem 91 centi magasan húzódik. Felár ellenében kérhető polc a raktérbe, amelynek segítségével vízszintesen lehet kettéosztani a rendelkezésre álló teret. A Skoda Fabia Combi motorválasztéka annyiban tér el az ötajtósétól, hogy ehhez várhatóan nem lesz választható a 60 LE teljesítményű 1,0 literes alapmotor, a 75 lóerős 1,0 literes háromhengeres lesz az alap – a várhatóan nagyobb terhelés miatt. A Skoda Fabia ötajtós és kombi változatának forgalmazása 2015. januárjában indul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!