Az új Octavia a német és cseh Skoda márkakereskedésekben júniustól kapható, csak röviddel ezután kerül a többi európai ország piacára, szeptemberben pedig Magyarországra.

Az európai márkakereskedők előzetes jelzései alapján az idénre tervezett 40,000 darab új Octavia valószínűleg nem lesz elegendő a kereslet kielégítésére. A gyár mérnökei azt fontolgatják, hogy az autót Vrchlabi mellett esetleg a mlada boleslavi bázisüzemben is gyártani fogják.

A legmérvadóbb szakújságok véleménye rendkívül pozitív, hisz például a német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja: „(…) az autó jó ár-érték arányt képvisel – egy minden irányban megnagyobbított kasznit, elegendő helyet öt utas számára, és rengeteg helyet a poggyászoknak. Annyi hely van hátul, hogy akár keresztbe tett lábakkal is utazhatnánk. A belső térhez felhasznált anyagok már emelkedettebb minőségi színvonalat képviselnek.“

Kedvezően fogadta az új Octaviat a német Auto Motor und Sport is: “Olcsó technika helyett a legmodernebb megoldások kaptak helyet az autóban, mindezt megfelelő árért.“

Az új Octavia nemrég megnyerte első nemzetközi díját: a „Car of the Year 2004 in Serbia and Montenegro“-nak kiáltották ki.