Katonás rendben, vigyázzban kell aludni a Mercedes-Benz Marco Polo lakóautó-sorozatának legújabb tagjában, hiszen a Horizon nevű változat belsejében két ágyat lehet kialakítani. A felnyitható tető alatt 2,05×1,13 méteres ágy jön létre, ezt két embernek szánják a konstruktőrök, míg a hátsó ülések ledöntésével létrejövő, 1,93×1,35 méteres ágyat három ember számára tartják kényelmesnek. Talán nem csak mozdulatlan bábukkal, hanem a gyakorlatban is ki kellene próbálniuk a fejlesztőknek ezeket az állításokat…

Az a nagy szám a Marco Polo Horizon kivitelben, hogy miközben lakóautónak is használható szükség esetén, semmilyen kompromisszumot nem kell kötni a hétköznapi használat során. Kevesebb, mint 2 méter a magassága, így a szabványos méretű mélygarázsokba is behajthat, utasterében 7 ülőhely van, ezen a téren az egyedüli változást azok a függönyök jelentik, amelyekkel a hálóhelyet lehet elsötétíteni.

A Marco Polo Horizon lakóautó a V-osztály hossszmotoros változatából készül, a 2,1 literes dízel mindhárom teljesítményszintjével (136, 163 és 192 LE) választható, a hátsó- mellett akár 4Matci összkerékhajtással is. Németországban 52 051 euró az alapár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!