Gázolaj helyett földgázzal hajtják majd a helyi járatokat Baján. A tervek szerint januártól valamennyi vonalon új, ukrán gyártású buszok közlekednek a város útjain, jelentette be tegnap a szolgáltató cég képviselője, Veizer Gábor.

Egyúttal be is mutattak egy ilyen buszt, ami csendesebb, esztétikusabb és üzemeltetése környzetkímélő. Nem mellékesen a légkondicioálóval felszerelendő buszok üzemeltetése a dízelhez képest 30-40 százalékos megtakarítást eredményezhet. Egy feltöltéssel mintegy 600 kilométert képest teljesíteni a busz, ami kevéssel marad el a jelenlegi gázolajos járművek teljesítményétől.

Az új buszok színéről még nem döntöttek Az új buszok színéről még nem döntöttek

A szakember kérdésere válaszolva elmondta: a Baján jelenleg futó buszok már közel 900 ezer kilométert teljesítettek, ezért időszerűvé vált cseréjük. Az itt bemutatott busz ára 190 ezer euróra rúg, ami 30 ezerrel több a dízelesnél. Az Orangeways 2010-től 10 évre szólóan nyerte el a helyi buszjáratokat üzemeltetésének jogát. Fercsák Róbert alpolgármester hangsúlyozta: biztató, hogy ilyen nagy léptékű beruházásra szánta el a magát az üzemeltető. Ez szándékaik komolyságát erősíti, a város által korábban rögzített összegen felül semmi további hozzájárulást nem igényel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!