A Ferrari jogi osztálya védi a legharcosabban a márka hírnevét azzal, hogy amint meglát egy márkajelzést egy utánzaton, akkor jó eséllyel perre számíthat annak tulajdonosa. Kíváncsiak lennénk, mi a véleménye a jogászoknak az itt látható autóról, amely egy Ferrari Enzo Ferrari utánzat F430-as alapon felépítve. Vajon ez kiérdemli az ágaskodó paripát?

Hiába azonban a házon belül rokonság, nagyon nem stimmelnek az arányok, hiszen az alumínium térvázra nem lehet olyan kecsesen rárakni az Enzo karosszériát, mint a kifejezetten az ahhoz sütött karbon váz esetén lehetséges. Ennek ellenére biztosan lesznek olyanok, akiket sikerül majd megtéveszteni az autóval.

Egyébként mi értelme van egy Ferrarit feláldozni egy Ferrari utánzatért? Nos, az Izraelben eladásra kínált autó tulajdonosa azt mondja, hogy a jelenleg nagyjából 1 millió euróra taksált Enzo Ferrari megjelenését kapja a kedves ügyfél anélkül, hogy annak méregdrága biztosítását és karbantartását ki kellene fizetnie. Egy Ferrari F430-as javíttatása is csak az Enzo-hoz képest nevezhető olcsónak…

Márpedig jó vastag pénztárcával kell rendelkeznie annak, aki ezt a Ferrari Enzo Ferrari replikát meg akarja vásárolni, hiszen nagyjából 340 ezer eurót (104,8 millió Ft) kér érte az eladó. Itt érdemes megjegyezni, hogy egy 2007-es F430-ast már 70-80 ezer (21,6-24,7 millió Ft) eurótól lehet kapni. Egyfelől tehát Enzo-t kap az ember harmadáron, másfelől viszont négyszeres árat fizet egy F430-asért. Ez aztán luxusprobléma.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!