A 22 országot képviselő, 69 tagú nemzetközi zsűri szerint a 2014-es World Car of the Year címet az új Audi A3-as érdemelte ki. Az utolsó fordulóban a végül második helyre szorult Mazda3-as és a harmadikként végző BMW 4-es sorozatot utasította maga mögé.

A zsűritagok meglátása szerint lehet, hogy erősen hasonlít a nagyobb Audikra az A3-as megjelenése, de az attól még jól felismerhető és jó a belső kiképzése is. Széles motorválaszték, négyféle karosszéria – a lépcsős hátú változat per pillanat csak Győrben, az Audi Hungaria üzemében készül, a kabrióval várhatóan huzamosan ez marad a felállás – közül lehet választani, és sokat javítottak a felfüggesztésen is, amely jól megbirkózik az úthibákkal is. De nem csak az Audi A3-ast díjazta a zsűri, a World Luxury Car címet a Mercedes S-osztálynak ítélték oda, a World Performance Car a Porsche 911 GT3-as lett – annak ellenére, hogy azt jelenleg ugye nem használhatják a tulajdonosok, mivel baj van a motorral, és csak április 22-től gyártják a cseredarabokat -, a World Car Design és World Green Car kategóriákban pedig a BMW i3-as győzött.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!