Még szeptemberben lefényképezték a Volvo V60 Cross Country-t, de az mégsem mutatkozott be a Párizsi Autószalonon. A svédek ezt a típust kifejezetten az Észak-Amerikai piacra szánják húzómodellnek, így a Los Angelesi Autószalonon láthatja majd – hivatalosan – a nagyközönség a szabadidő-autós körítéssel ellátott kombit.

Némi fényezetlen fekete burkolat, első-hátsó alsó védőlemez és 65 mm-rel megemelt karosszéria jelenti a nagy újdonságot. A V60-ashoz képest továbbfejlesztett elektronikus pórázt kap ez a változat, több beavatkozási lehetősége van kanyarvételnél a menetstabilizálónak annak érdekében, hogy a magasabb tömegközéppont ellenére ez is sportosan tudjon fordulni.

Kanadában és az Egyesült Államokban indul a Volvo V60 Cross Country forgalmazása, még az 5 hengeres, 2,5 literes T5 turbómotorral és összkerékhajtással. Az új fejlesztésű, benzines és dízel Drive-E négyhengeresek majd jövőre kerülnek a motortérbe elsőkerékhajtással, az európai piacon fontos dízel-összkerekes modell a 2,0 literes, 5 hengeres D4 dízelt kapja majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!