Oshikiri Mutsuhiro tíz héttel ezelőtt vette át a Mitsubishi ausztrál leányvállalatának irányítását, és nagyjából most érkezett el arra a pontra, hogy felmérte a cég helyzetét. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Sydney Morning Herald újságnak.

„Öreg a termék … és túl magasak az árak.” – ez az alapvető baj a Mitsubishi jelenleg kínálatával megítélése szerint, de elhivatott a tekintetben, hogy ezen tud majd változtatni. „A legtöbb esetben [egy adott típus esetén] ugyanazt a panaszt halljuk, és szégyelljük magunkat, mert ha mindenki mást mond [mi a probléma az autóval] az OK, de ha mindenki ugyanazt mondja, akkor idióták vagyunk – nem jó munkát végeztünk” – nyilatkozta.

Vissza kellene térni az alapvető vásárlói igények kielégítéséhez, jelenleg „autóink öregek és jobb ár-érték arányra lenne szükségünk. Nem tudom, az emberek miért vesznek Mitsubishit. Egyszerű a kérdés, de nehéz a válasz, amin a következő három-négy hónapban fogok gondolkodni. Mi a haszna? Miért kell ott legyünk? Mi a jövő? Ki kell találjam.” – összegezte mondandóját a japán igazgató. Az utolsó kérdésre egyébként könnyű válaszolni: hamarosan indul a Mirage (mifelénk Colt) kisautó forgalmazása, és az új Outlander is nemsokára a Mitsubishi kereskedésekben lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!