Olaszország tejhatalmú ura szerette a luxust, nagyvonalúságának egyik példája az itt látható Alfa Romeo 6C2500 Sport Berlinetta, amelyet Mussolini 1939-ben ajándékozott szeretőjének, Claretta Petacci-nak.

A kisasszony nem tudott vezetni, ezért rögtön sofőrt is biztosított az autóhoz a diktátor, Franz Spögler vezette az autót a második világháború ideje alatt, az ő elbeszélései és dokumentumai alapján ismert ennek az autónak a pontos története. Például az is, hogy ez az Alfa Romeo is része volt annak a konvojnak, amellyel a Petacci család több tagja megpróbált 1945-ben Milánóból északra menekülni, de a Como-i tó partján feltartóztatták őket a partizánok.

A 915033 alvázszámú Alfa Romeo-t az USA hadseregének egy tisztje vásárolta meg, majd hazájába szállíttatta azt. Ezt követően 1970-ben bukkan fel újra az autó egy New York állambeli farmon. A kétezres évek elején újították fel gyári állapotúra az autót, ezt követően több rendezvényen is díjat nyert. Igazolt előélet, egyedülálló történelmi szerep, és minden egy gyönyörű Touring karosszériával ellátva – ennél többre nem nagyon vágyhat a tehetős gyűjtő.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!