Ha már a C4 Cactus formabontó, akkor a jelenlegi formában még pár évig piacon tartott „normál” C4-es maradjon változatlan azok kedvéért, akik egy konzervatív(abb) autót keresnek – minden bizonnyal így okoskodtak a francia márka döntéshozói, amikor arról volt szó, mit változtassanak.

Került némi extra króm az első-hátsó lökhárítóra, a fényszóróban LED-es menetfény található, a hátsó lámpákat pedig 3D-s hatású LED-es darabokra cserélték. Ezek mellett a felár ellenében kérhető Miami fantázianevű felni jelenti a külső változásait.

Az utastérbe beszivárogtak a Peugeot 308-asban is használt elemek, úgymint a 7 colos érintőképernyővel leegyszerűsített középkonzol, a vezetőülés masszázsfunkcióval, a kulcsnélküli bejutás és motorindítás. A motorkínálatban új a 110 lóerős teljesítményű 1,2 literes turbómotor, az erősebb 130 lóerős pedig immár 6 fokozatú automatával is párosítható. Az 1,6 literes BlueHDi dízel 100 (5 fokozatú váltó) vagy 120 (6 fokozatú váltó) lóerős teljesítménnyel kérhető. A jövő év elején kerül a kereskedésekbe az aktualizált Citroën C4-es.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!