Noha hivatalosan csak 25 éve létezik a Defender terepjáró, az mégis 67 éves múltra tekinthet vissza, hiszen egyenes leszármazottja a mezőgazdasági célokra kifejlesztett ős-Land Rovernek. Az évek során számos országban és márkanéven gyártották a járművet, amely hamarosan elköltözik Angliából, de addig is találtak egy olyan gyártási jubileumot, amit egy különleges autóval ünnepelnek.

A Land Rover márka 33 nagykövete – rajongók, hírességek – segítségével készítették el a gyár szakemberei az itt látható példányt, ami a 2 milliomodik, a solihulli üzemben elkészített autó. A Goodwood FoS-on lesz először látható a rövid tengelytávú kombiból épített különlegesség, ami az Autobiography luxusváltozat extráit ötvözi némi terepjárást segítő felszereléssel.

Miután több helyen is jelenése lesz, decemberben a Bonhams aukciós ház segítségével elárverezik majd az autót, a befolyó pénzt pedig a Nemzetközi Vöröskereszt/Vörös Félhold és a Born Free Alapítvány támogatására fordítják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!