Van néhány eredeti ötlete is a spanyol Liux startupnak, de igazából azzal próbál újat mutatni a már piacon lévő vetélytársaknak, hogy 90%-ban újrahasznosított vagy növényi forrásból származó anyagból építi fel az Animal nevű villanyautóját. Ennél a megszokott gördeszka-alapra olyan egy darabból készített műanyag karosszériát húznak rá, amelyet bio-műanyagból készítenek, azaz növényi rostokat és növényi alapú ragasztót használnak hozzájuk, a belső térben is hasonló anyagokból készítik a burkolatokat és egyéb alkatrészeket.

Igyekeztek a lehető legegyszerűbbé tenni a felépítést (lásd egy darabból készített műanyag karosszéria), amivel a gyártási költségeket és így az energiafelhasználást lehet minimalizálni, egyébként is javítható részelemeket képzelnek, amelyek segítségével megnyújtható az autó élettartama. A padlóban 4 egyforma akkumulátor-csomagnak van helye, ezek száma az igényeknek megfelelően változtatható, azaz 1 akkumulátorral is üzemel az autó, de akár 4 is lehet a fedélzeten – legfeljebb 600 km-es hatótávolságot képzelnek el.

Alapvetően a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről szól a Liux Animal, ennek megfelelően nem a teljesítményszámokkal akarnak vakítani, 240 lóerős csúcsteljesítményt ígérnek, ami 5 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásra lesz elég. Az ügyfélélményt fejlett digitális szolgáltatásokkal (Android Automotive operációs rendszert használnak) akarják növelni. Kérdés, hogy az autógyártás terén gyakorlatilag tapasztalattal nem rendelkező Liux képes lesz-e reményei szerint már 2025-ben megindítani az Animal gyártását, hiszen a kitalált új gyártásfolyamatokkal még nincsenek nagyszériás tapasztalatok.