Dél-Amerikában olyan rossz minőségű utakon kell közlekedni, hogy a Citroen inkább nem a nálunk ismert formában kínálja a C3 Picasso egyterűt, hanem rögtön emelt hasmagassággal és szabadidő-autós körítéssel C3 Aircross néven. Ezt fokozták most még tovább a Sao Paoloi Autószalon alkalmából.

A C3 Aircross Lunar elnevezésű tanulmánynál hatalmas méretű bütykös gumikat alkalmaznak, amelyek miatt még feljebb kerül a karosszéria, de nem kell aggódni a tetőcsomagtartó miatt, a jobb hátsó sárvédőn található létra segítségével hozzá lehet férni az itt szállított holmikhoz. Az autó legfurcsább része azonban az egyébként kívülre helyezett pótkerék helyén utazó, négyszögletes formájú doboz. Arról nem szól a sajtóközlemény, mire jó ez a tárolóhely, talán a ballonos gumik javításához szükséges méretű extra térfogatú defektspray utazik itt? Egyébként könnyen lehet, hogy az itt látható autó egy közelgő modellfrissítést vetít előre, hiszen ott látjuk az ajtók alján a C4 Cactus-on debütált Airbump nevű védőszivacsot, ami a jellemzően városi autóként vásárolt C3 Picasso-nak is hasznára válhat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!