Azt mondja a szibériai Monarch nevű villanyautókat készítő New Technologies Siberia nevű vállalkozás, hogy tanult a Yo-Auto és a Marrusia kudarcából, és nem fogja megismételni azt. Ez annyiból lehet igaz, hogy előbbiek először bemutatták az autóikat, amelyek aztán nem jutottak el a sorozatgyártásig. A Monarch esetén pedig már gyűjtik a visszatéríthető foglalókat az autókra, miközben még prototípust se mutattak. A Concept S legolcsóbb változatának ára 58 100 dollár – a rubelárfolyam erőteljes mozgása miatt inkább dollárban számolnak, főleg hogy a legdrágább alkatrészeket (akkumulátor, villanymotor, elektromos alkatrészek) Kínából importálják dollárért –, a csúcsmodellé 94 300 dollár.

A karosszéria hossza 5002 mm, a tengelytávolság 3070 mm, az alapváltozatba egy darab villanymotor kerül (266 LE) és 60 kWh kapacitású a telep, a hatótávolság 382 km, míg a csúcsmodell két villanymotort kap (533 LE rendszerteljesítmény) 80 kWh kapacitású akkumulátorral, ami 407 km-es hatótávolságra elég. Extraként 100 és 120 kWh-s telepet is kínálnak majd, illetve külön kérésre 40 kWh telepet is beépítenek majd. Légrugózás is lesz a fedélzeten, a hasmagasság 14-18 között állítható, a saját tömeg 2,3-2,4 tonna.

A Concept S után érkezik majd a Concept SX szabadidő-autó ugyanezzel a műszaki tartalommal. A két típusból 2022-ben már évi 20 ezer példány legyártását tervezik, ekkor akarnak belépni a New Yorki tőzsdére is, hogy a nemzetközi terjeszkedéshez tőkét gyűjtsenek.