Abból az alkalomból mutatja meg az első képeket az új kisautójáról a Mazda, hogy annak megindult a sorozatgyártása a hirosimai üzemében. Először Japánban lesz majd kapható az ott Demio néven forgalmazott típus, de még az idén kapható lesz az új Mazda2 az exportpiacokon.

Hazájában az elődben már elérhető, 1,3 literes 100 LE teljesítményű Skyactiv benzines lesz az alapmotor, egyébként az 1,5 literes Skyactiv benzines hajtja majd az első kerekeket, Európában többféle teljesítménnyel kínálják majd ezt a négyhengerest, illetve kifejezetten nekünk készült az 1,5 literes Skyactiv-D.

Az alapmodelleknél a középkonzol feletti érintőképernyő helyén találjuk a nyomógombos rádiót, kiemelve a műszerfal síkjából; ebben az esetben a központi kezelőszerv helyett praktikus fiókot találunk a kézifékkar mellett. Felár ellenében az új Mazda3-asból már ismert Fel-a-fejjel kijelző is választható lesz, ez újdonság a kisautók kategóriájában.

Túl sok konkrétumot még nem árultak el az új Mazda2-ről, de felár ellenében ott lesz a fedélzeten az új MZD Connect elnevezésű internet-hozzáférést is biztosító fejegység, illetve az i-Activesense elnevezésű aktív biztonsági berendezés csomag. További részleteket a Párizsi Autószalonon tudhatunk meg az európai változatról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!