Jelenleg épp Izraelt látogatja meg Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke, a vizit során némi zavart okozott, hogy rossz üzemanyaggal tankolták meg az elnöki páncélautót, így az mozgásképtelen lett, amint a repülőtérről haladt a város felé. Az elnök nem volt a fedélzeten, a program szerint is helikopterrel tette volna meg ezt az útszakaszt.

A körút következő állomásáról, Jordániából kellett repülővel gyorsan a helyszínre szállítani a másik autót, hogy ne legyen fennakadás az egyébként szoros programban. Az izraeliek nem győzik kihangsúlyozni, hogy az amerikai Secret Sevice munkatársai keverték össze a töltőpisztolyt, nem ők hibáztak. A Cadillac megjelenéssel ellátott elnöki limuzin valójában egy, a GM nagy méretű teherautó-alvázára felépített guruló erőd, teherautó-technikával – azonban hivatalosan nem ismerik el, benzin- vagy dízelmotoros-e a jármű, így pontosan azt se tudjuk, milyen is a rosszul tankolt üzemanyag. Nem ez volt az első baki egyébként az elnöki autóval, 2011 májusában egy járda vetett véget a fuvarnak Írországban, arról az esetről videó is készült.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!