Az ember azt hinné, hogy Angliában az autóvezetők fel vannak készülve a ködre, de hát a tegnap reggel bekövetkezett tömegbaleset mást mond. A tengerszoros felett ívelő hídon mintegy száz autó ütközött össze, és csak annak köszönhető, hogy vége lett a tíz percen át tartó szerencsétlenségnek, hogy egy – a sűrű ködfolt előtt tartó kamionos észlelve a bajt, keresztbe állt a gyorsforgalmi úton.

A mentőegységek csodáról beszélnek, hiszen a balesetek nagy száma és annak elhúzódó időtartama miatt (voltak, akik már kiszálltak a roncsból, amikor újabb autók csapódtak be) nem voltak halálos áldozatok.

Mintegy 200 ember volt érintett a 130 autós tömegbalesetben, 33-ukat kellett kórházba szállítani, nyolc ember állapota súlyos – de ők sincsenek életveszélyben. A baleset kiváltó oka az volt, hogy az autóvezetők nem az időjárási körülményeknek megfelelően vezettek – a 25 méterre és az alá lecsökkenő látótávolság ellenére nagyjából 100 km/órás tempóval haladtak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!