A 42 éves Paul Keatings még az előtt szerezte meg jogosítványát, hogy egy betegség miatt egy hónap leforgása alatt majdnem teljesen elveszítette látását – csak árnyakat érzékel. Most volt az első alkalom, hogy volán mögé ült, a nagy kaland elég gyorsan és rosszul végződött: alig több, mint egy kilométerrel az indulást követően a barátjának az utasításaira hallgató férfi majdnem elgázolt egy gyalogost, majd ez után fennakadt egy szálloda bejárata mellett elhelyezett betontömbön.

A helyszínre érkező rendőrök természetesen megindították a hivatalos eljárást, amelynek végén 32 hónapra bevonták a vak férfi jogosítványát veszélyes vezetés okán, és ahhoz, hogy visszakapja azt újra le kell(ene) tennie az autóvezetői vizsgát. Azért pénzbüntetést kapott, hogy biztosítás nélkül vezetett autót, mégpedig nem is akármilyet, egy Subaru Impreza WRX-et.

Barátja, a 33 éves Brian Gillon beszélte rá, hogy édesapjának autójával menjenek egy kört. Paul Keatings úgy gondolta, nem lehet baj, mivel ő két kézzel fogta a kormányt, barátja egyik kezével a kormányt, a másikkal a kéziféket fogta, és lassan mentek. A barátjának biztosan jobban fáj, hogy az ő jogosítványát is bevonták 32 hónapra, ezen kívül 200 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!