Ahogy az európai szafari parkokban is szokás, Afrikában is autókkal járják be az állatok életterét a turisták. Az egyedüli különbség, hogy utóbbi helyen tényleg vadállatok vannak, amelyek viselkedése néha kiszámíthatatlan – emlékezzünk a Dacia Sandero motorterébe mászott 4 méteres kígyóra.

Most például a dél-afrikai Krueger Parkban autózott konvojban egy társaság, amikor egy elefántbika megtámadta az egyik autót, egy fehér színű Hyundai Atost. Az agyarával kilyukasztotta az első ajtót, majd felborította a gépjárművet. Ezt követően sarkon fordult, és a szemtanúk elmondása szerint nyugodtan távozott.

Az utasok mindketten brit állampolgárok voltak, az autót vezető Chris Hare és menyasszonya, Helen Jennings is sokkot kaptak a támadás miatt, de nem szenvedtek fizikai sérüléseket. A vadőrök ilyenkor annyit tudnak tanácsolni, hogy lehetőség szerint hajtsunk el az állat közeléből – a konvoj miatt nem nagyon volt erre alkalma a párnak, előttük-mögöttük is volt másik autó.

A vadőrök egyébként nem sokkal az eset után elkezdték helikopterrel keresni az autót megtámadó elefántot, meg akarják vizsgálni, nem szenvedett-e sérüléseket, miközben felnyársalta a fém karosszériát agyarával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!