Az elsők között építette meg szélcsatornáját az 1925-ben Milánóban alapított Carrozzeria Touring Superleggera karosszériaépítő, aminek köszönhetően rengeteg versenygyőztes autót építettek a múlt század harmincas-negyvenes éveiben, amelyek közül a legemlékezetesebbek az Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica és a BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé. Ezeknek a stílusát idézik meg a most bemutatott Aero 3 elnevezésű kupéval.

Az aktuális vezető formatervező, Louis de Fabribeckers készítette a megjelenést, amelynél a múltbéli autók megjelenését a modern anyagok/gyártástechnológiák alkalmazásával modernizálták. A Disco Volante-val ellentétben most nem egy konkrét autót, hanem egy korszakot idéztek meg az Aero 3-mal. A képeken látható első példánynál az 1938-as LeMans-ban induló Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica-t idézték meg a vörös fényezéssel, a 19-es rajtszámmal, a négypontos biztonsági övekkel, és a passzoló bukósisakokkal. A 2-es és 3-as alvázszámú autó teljesen más megjelenést kap majd, ezeket is hamarosan bemutatják.

Teljes egészében karbonból sütik a karosszériát, amely a végleges megjelenését 5000 munkaóra alatt készítették el; nemcsak szemrevaló, de aerodinamikailag hatékony is. A hűtőrács a Touring Superleggera jövőbeli autóin is rajta lesz. Az utastérben bőr, Alcantara és karbon borít mindent. Az Aero 3 technikájáról annyit árultak el, hogy egy 730 lóerős V12-est építenek a hosszú orrba, amely hétfokozatú, duplakuplungos váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket.