Korábban már megmutattuk a Suzuki Ertiga legújabb, Dreza elnevezésű változatát, akkor még azt hittük, a radikálisan átalakított megjelenést a családi egyterű összes változata megkapja, ezzel szemben a most hivatalosan is bejelentett modellfrissítés szerint csak a csúcs felszereltségi szinthez jár az új megjelenés, az alapváltozat kicsit átfésülve, de lényegében változatlan megjelenéssel folytatja pályafutását.

Az elöl mosolygós megjelenésű légbeömlő egyébként 6 centivel növeli meg a karosszéria hosszát, a belső tér változatlan – a harmadik üléssort a padlóba hajtva 482, a másodikat is ledöntve 736 liter (ablakvonalig pakolva) a rakodótér. A vérmesebb orr mellett több a króm a Dreza nevű autón, amely 15 colos, kétszínű könnyűfém felnit kap, miközben a GL alapváltozat 14 colos szürke felniken gurul.

Leginkább csak a megjelenés jelenti az eltérést a két felszereltség között, hiszen a Dreza mindössze 2 csipogóval (magassugárzó a hifihez), műanyagkróm belső kilincsekkel és fautánzatú betétekkel tud többet az alapmodellnél, érdemi különbség, hogy csak a csúcsfelszereltséghez jár blokkolásgátló. Ugyanaz az 1,4 literes, 92 lóerős négyhengeres hajtja az Ertiga összes változatát, a GL alapára 655 ezer baht (5,1 millió Ft), a Dreza 715 baht-ba (5,56 millió Ft) kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!