80 ezer fontot, azaz 32 millió Ft-ot kérnek az Alfaholics-nál ezért a négy évvel ezelőtt egy vásárló megrendelésére megépített veterán korú Alfa Romeo Spider-ért, de még így is nagyon jó vételnek számít, hiszen aki még egy ilyet autót akarna rendelni magának, annak 150 ezer fontért, azaz 60 millió Ft-ért építenek egyet.

A pályanapokra épített autót minden tél elején visszaküldték egy nagyobb szervizelésre az építő Alfaholics-hoz, mielőtt eltették volna a következő szezonig, így került 2013-ban az autóba 6 fokozatú szekvenciális váltó, benzinbefecskendezés és digitális műszeregység. A 2014-es évben aztán 4.55-ös végáttétellel építették újjá az eredetileg GTV-ben szolgált hátsó hidat, tavaly a motort újították fel új hüvelyekkel, kovácsolt dugattyúkkal és csapágyakkal – mintegy 70 km-t tett meg azóta a kocsi.

Szóval pénzt és energiát nem sajnálva épült több év alatt ez az Alfa Romeo Spider pályaautó, amelynek alaposan átépített motorja 216 lóerős. A karosszéria felújítása során nem látható merevítéseket is beépítettek, a felfüggesztésének geometriája és keménysége is állítható annak függvényében, épp melyik pályára akar kilátogatni vele tulajdonosa, de közúton is lehet használni a gépet – ebben az esetben a programozható motorvezérlő elektronikával lehet szelídíteni a motoron.

A versenyautó-alkatrésze közül a habbal töltött alumínium benzintank, a becsövezett fedélzeti tűzoltóberendezés, az áramtalanító-kapcsoló, a Recaro versenykagylók és négypontos biztonsági övek találhatóak a fedélzeten. Modernebb autóra váltás miatt szabadul meg Alfa Romeo Spiderétől az eladó, aki természetesen az autóhoz tartozó akkumulátor-csepptöltőt és az ehhez szabott porvédő takarót is adja vele – 32 millió Ft-ért megismételhetetlen ajánlat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!