Nem egyszerű pályaautó, hanem a közúti közlekedés feltételeinek minden tekintetben megfelelő sportkocsi a Vühl 05, amely egy újonnan alakult mexikói csapat terméke. Alberto Chapa és a Guillermo/Iker Echeverría testvérpár alapította a céget, a 05-ös típusnév utóbbiak apjának a versenyeken használt rajtszámára utal.

Különleges alumínium váza van az autónak, méhsejt-szerkezetű panelek is vannak a hegesztéssel-ragasztással rögzített szerkezetben. Elöl van egy energiaelnyelő elem,  a műanyag karosszériaelemek könnyen eltávolíthatóak. Utóbbiak formájáért egyébként Iker Echeverría volt a felelős, aki a torinói Esiete stúdióval együtt dolgozta ki a részleteket.

Szándékos volt a spártai belső kialakítás, hiszen ezzel is a versenyautós élményt szeretnék erősíteni. Az alumínium váz háromszor merevebb, mint a Lotus Elise esetén, a motor pedig a Ford-tól származó 2,0 literes EcoBoost, amelynek a teljesítményét 285 lóerőre/420 Nm-re emelték. A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó is a Fordtól jön, a 725 kg saját tömegű menetteljesítmények lélegzetelállítóak: a 100 km/órás tempót 3,7 másodperc alatt éri el, a csúcssebesség 245 km/óra.

Az alapváltozatot az Egyesült Királyságban 59 900 fontért adják, a forgalmazás megindulására készülő különleges Edition One nevű modell 69 900 fontba kerül. A Vühl Mexikóvárosban található üzemében évi 50 autó összeszerelésére készültek fel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!