Az első szakaszban 50 új kollégát tervez felvenni szegedi központjába az NNG, majd a létszámot fokozatosan növelve közel 200 pozíció betöltése a cél a következő egy évben. Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa.

„Magyarországon indultunk el, a kiváló hazai szakembereknek és a külföldön is elismert magyar logikának, gondolkodásmódnak köszönhetően jutottunk el oda, ahol ma tartunk, és fel sem merül, hogy máshová vigyük a tevékenységünket. Nagy terveink vannak a városban, és ezek megvalósításához meg akarjuk találni a legjobb szakembereket.  Bízunk abban is, hogy a környező országokból, határon túlról is érkeznek majd hozzánk tehetséges kollégák, akiknek inspiráló feladatokat tudunk kínálni. Az NNG ma Európa egyik legdinamikusabban növekvő vállalata. A munkánk eredménye látványos, egyre több autómárkában vagyunk jelen szerte a világon – amire rendkívül büszkék vagyunk, az az, hogy mindezt Magyarországról érjük el” – mondta el Balogh Péter az NNG vezérigazgatója.

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, -tesztelő és -csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek (UI fejlesztőket) jelentkezését várják. A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik majd meg, de a toborzás már megkezdődött. Balogh Péter kiemelte, hogy a fővárosi szintű fizetések mellett cél az is, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket alakítsák ki – a cég budapesti központja 2012-ben az év irodája lett, s a szegedi kollégákat is hasonlóan színvonalas környezetben kívánják foglalkoztatni. A budapesti irodájában közel 650 főt foglalkoztató NNG további bővülésének hátterében az egyre növekvő számú projekt mellett a tervezett portfólióbővítés áll – a cég céljai között szerepel, hogy navigációs megoldások mellett az autók fedélzeti információs rendszerében is egyre nagyobb teret nyerjen.

A szegedi NNG-s állásokra a www.nng.com/jobs/szeged honlapcímen lehet jelentkezni, illetve további információk is itt érhetők el a meghirdetett pozíciókról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!