A Cummins cégtől vásárolja a Gaz autógyár a Gazelle Next kisteherautóban dolgozó turbódízelt, amelyet most egy kicsit átfésültek. Új turbófeltöltőt kapott a 2,8 literes négyhengeres és átprogramozták a motorvezérlő elektronikát is, aminek köszönhetően a teljesítménye 120 LE/270 Nm-ről 150 LE/330 Nm-re emelkedett.

Azért muszáj még megemlíteni a korábbi teljesítményt is, mert az új erőforrást csak a teherautók kapják meg, a személyszállító- és kisbusz változatok továbbra is a gyengébb erőforrással készülnek. A váltónál újak a csapágyak és a szinkrongyűrűket is módosították, a kuplungtárcsa átmérőjét 24-ről 28 centire növelték. A merev hátsó híd teljesen új, másféle acélötvözetből készül, nagyobbak a csapágyak, és az áttételezést is módosították. Arról nem adtak hírt, mennyit változott a fogyasztás az új motorral, de azt elárulták, hogy 5. fokozatban a 40-100 km/h-s gyorsulás a korábbinál harmadával gyorsabban megy. Az átdolgozott motorral szerelt Gazella Next ára mintegy 10 százalékkal emelkedik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!