Noha Kínában minden vagyon a népé, annak használata sok esetben nincs ingyen. Az autópályákon kivetett útdíj nem fedezi a hidakon való átkelés költségét, ahol esetenként 5-10 jüant, azaz 185-370 Ft-nak megfelelő összeget kell fizetni egy-egy áthajtásért.

Jelen esetben Ordos városának közelében, a Sárga-folyón átívelő hídon közlekedők lettek figyelmesek egy autósra, aki meg akarta spórolni az átkelés költségét. Ehelyett kihasználva az időjárási körülményeket, a teljes szélességében befagyott folyam jegén kísérelte meg az áthaladást az itt mintegy 1 kilométer szélességű vízen.

Szemmel láthatóan összeállt táblák alkotják a jégpáncélt, az egyik képen látszik az is, hogy nem messze a hídtól még szabad a vízfelület. Még a hídon lévők is hallották a ropogást, ennek ellenére a Suzuki sofőrje elszánt maradt. Végül erőfeszítését mintegy 10 perc után siker koronázta, és a túlparton felhajtva távozott a hídon várakozók-csodálkozók látómezejéből. Valamiért a Suzuki Swift Sedan sofőrjei egyébként kedvelik a vizet, emlékeznek még arra a budapesti esetre, amikor egy vízcsőtörés miatti pocsolyába hajtott egy példány?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!