Nagyon unja már az Infiniti márka, hogy a Red Bullal kapcsolatban mindenki csak Renault-technikáról beszél, pedig – névleg – az Infinitiről kellene szólnia a híreknek. Ezt a kapcsolatot próbálják most mindenki számára nyilvánvalóvá tenni a legújabb tanulmánnyal, az Infiniti Q60 Black S esetén ugyanis az F1-ben használt KERS hibrid rendszerrel növelték meg a teljesítményt.

A nemrég bemutatott Q60-as legerősebb változatát vették alapul, ahol a 3,0 literes V6-os biturbó 400 lóerő teljesítményű és mind a 4 kerekeket hajtja. A Renault F1 csapat motorfejlestő bázisán, Viry-Chantillonban építették be a KERS rendszert, a karosszériát már az Infiniti londoni formatervező irodájában vadították meg. Az 500 lóerős rendszerteljesítmény mellett a gázadásra azonnali gyorsulás jelenti a nagy újdonságot. A technika drágasága miatt nem is tervezik az Infiniti Q60 Black S sorozatgyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!