Az 1971-ben gyártott, eredeti Ferrari 365 GTB/4-es Spydert vezető 39 éves férfi szerint elromlottak a fékek, ezért vesztette el az uralmát az autó felett. Azzal először átszáguldott egy, a forgalmi sávokat elválasztó útszigeten (táblák), majd egy kerítésen áttörve egy erőbe csapódott, ahol végük egy fa vetett véget az autó csúszásának. A 43 éves utast könnyű sérülésekkel kórházba szállították, az autóvezetőnek kutya baja nem lett – csoda, hiszen még biztonsági övek sincsenek az autóban.

Mivel igen ritka autóról van szó – mindössze 122 Spydert készített a Ferrari, ezek közül állítólag már csak 20 darab maradt fenn -, a forgalmi érték alaphangon félmillió euró, azaz 140 millió forint. Ennyiből már helyre lehet állítani az autót, még akár a Ferrari Classiche műhelyben is. A vizsgálat egyébként folyamatban van, hogy mi okozta az utasok számára szerencsés kimenetelű balesetet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!