Nehéz szülés volt, de a kémfotók, a vázlatok, a számítógépes grafikák után – alig egy nappal a leleplezés előtt – rendes fényképeket is közölt az Audi az Urban Concept nevű autópótlékról. Igaz, csak a kupéról, a Spiderrel meg kell várni a keddi világpremiert.

Néhány adattal azért gazdagabbak lettünk, a karbon karosszériás 1+1 üléses városi autó tömege 480 kg, ebből 90 kg az akkumulátor. Ennek feltöltéséhez legfeljebb 1 óra szükséges normál konnektorról, gyorstöltővel 20 perc alatt megvan. Az ülések rögzítettek, a pedálokat (140 mm) és a kormányt (60 mm) lehet hozzá állítani az ideális vezetési pozíció megtalálása érdekében.

Műszerfal helyett csak egy keresztmerevítő van az utastérben - meg egy monitor a kormány mögött Műszerfal helyett csak egy keresztmerevítő van az utastérben – meg egy monitor a kormány mögött

Mivel kicsi (H: 3219 mm, SZ: 1678 mm, M: 1189 mm) és könnyű az Audi Urban Concept, a hajtó elektromotorok is viszonylag kicsik – tartós teljesítményük mindössze 10 lóerő, és csak kettő van belőlük. A csúcssebesség elektromosan korlátozott 100 km/óra, amit 16,9 másodperc alatt ér el a gépezet, a hatótávolság ideális körülmények között 73 km.

A kerékjáratok peremén helyezték el a pozíciófényeket az Urban Concept esetén A kerékjáratok peremén helyezték el a pozíciófényeket az Urban Concept esetén