A fontos bevezetés sikerét olyan reklámfilmmel kívánja biztosítani a Citroën, amellyel a magyar vásárló szívesen azonosul, ezért hosszú évek óta először hazai sztárok – Benedek Tibor és Epres Panni – a C4 Pallas tévészpot főszereplői.

A Citroën C4 család presztízsmodelljének bevezető kampánya három alappillérre épül. Az autó tágas utasterére és elegáns formatervére kellett felhívni a figyelmet, és felismerhetően magyar szereplőkkel hangsúlyozni azt a tényt, hogy a modell a hazai vásárlókhoz jut el elsőként Európában. A szereplők kiválasztásakor olyan szimpatikus, mosolygós és egyértelműen sikeres sztár párost keresett a Citroën, akikkel azonosulva vevői úgy érezhetik, hogy a C4 Pallasszal ők is elérhetik céljukat, boldog, kiegyensúlyozott életükhöz megfelelő hátteret biztosít a modell. Benedek Tibor, világ- és olimpiai bajnok vízilabdázónk és felesége Epres Panni, fotómodell a rivaldafényt szerényen viselő, nem hivalkodó pár, aki ideálisan testesíti meg az autó célközönségét. Kedvesen évődő telefonbeszélgetésükről csak a film végén derül ki, olyan tágas a C4 Pallas, hogy Panni a hátsó ülésről hívja mobilon Tibit, miközben farmerból szexi, csajos ruciba bújik. A fiatalos, játékos hangulatú, mégis elegáns produkció jól példázza azt a dinamizmust, amellyel a Citroën a 2008-as évet kezdte Európában és természetesen itthon is.

A film alapját egy Argentínában forgatott film adta, melynek főszerepét a 24 című akciósorozatból ismert Kiefer Sutherland játszotta. Az átvett produkció költséghatékony megoldásnak ígérkezett, hiszen nem itthon kellett helikopterről filmezni az előzőleg kiürített üzleti negyedet, de csak a világvárosi környezetet biztosíthatta, mivel a film alapüzenete teljesen eltért az európai pozícionálástól. A megoldás az lett volna, hogy az eredeti film külső jeleneteit felhasználva újraforgatják a filmet, amely a fő üzenetet, az autó tágas belső terét emeli ki. A reklámügynökség egy ideig kereste Jack Bauer magyar megfelelőjét a hazai hírességek körében, de a kreatív csapat merész ötlettel állt elő, így egy merőben új sztori született, amelyhez megtalálták a megfelelő szereplőket is, Tibi és Panni személyében. A két alapanyag ötvözésének sikerét egyértelműen bizonyítja, hogy a képernyőn önálló, koherens egységet látunk.

A forgatás előtt mindent nagyon pontosan elő kellett készíteni, mivel a főszereplők csak egyetlen vasárnapra tudtak hazalátogatni Olaszországból. Ezen a napon volt a forgatás, a fotózás, illetve néhány, speciálisan webre készített jelenet felvétele is, délelőtt 11-től másnap hajnali 4-ig. „Az élet nagyban” hősei hihetetlenül profin végezték a rájuk szabott feladatokat.

Az autók logisztikája sem volt egyszerű feladat: két autót felváltva kellett darabokra szedni a stúdióban, egyet pedig teljes egészében a külső jelenetekben használtak, ahol a fagypont közeli hidegben Epres Panni „mosolyogva” táncolt falatnyi koktélruhájában.