Az FT-AC nevű tanulmány egy kompakt méretű szabadidő-autó mintáz az aktív életet élő embereknek – a Toyota aktuális kínálatában a RAV4-es képviseli ezt a kategóriát. Utóbbinak pár éven belül megérkezik az utóda, és könnyen lehet, hogy valami olyasmire kell számítanunk, amit itt láthatunk ezeken a képeken.

Kezdjük azzal, hogy a feltűnést szolgáló, fényezetlen fekete kerékjárat-szélesítéseken mögött egy sportos megjelenésű karosszériát látunk markáns hűtőráccsal, és egy kicsit lexusos vonalvezetéssel a D oszlop környékén. Nincs belső tere az FT-AC-nek, de azért annyit elárultak a technikáról, hogy a fedélzeten lévő kamerák képét rögzíteni is lehet majd, és azok infratartományban – tehát sötétben – is látnak. Ezeket a felvételeket pedig a fedélzeti wifi segítségével rögtön meg is lehet osztani majd a nagyvilággal.

Az autó tetejének hátulján elhelyezett lámpákat alkalmazásból lehet aktiválni, tehát nem kell rögtön kinyitni az utasteret, ráadni a gyújtást azért, hogy lássuk, mit csinálunk az autó mögött – például a kerékpártartóra rögzítjük a kétkerekűeket. A technikáról annyit mondanak, hogy a benzin-elektromos hibrid hajtást fejlett nyomatékelosztó rendszerrel kombinálták. A Toyota RAV4-es leváltását 2019-re teszik a jól értesült források, addig még van idő befejezni és véglegesre csiszolni az FT-AC tanulmányt.